Heb je een vraag?

Alles dat je moet weten over Loperswol, netjes bij elkaar. Wordt je vraag niet beantwoord? Stuur dan een bericht via het formulier onderaan deze pagina.

Zoeken: op categorie of op zoekwoord

Als je op 1 van de categorieën hieronder klikt, dan krijg je alle beschikbare artikelen over dat thema te zien. Als je liever zoekt op een specifiek zoekwoord, gebruik dan de zoekbalk.

 
 
 
Likdoorn tussen de tenen: oorzaken en oplossingen
Voetenpijntjes Max Wohlgemuth Kitslaar Voetenpijntjes Max Wohlgemuth Kitslaar

Likdoorn tussen de tenen: oorzaken en oplossingen

Heb je weleens last van een stekende pijn aan de buitenkant van je kleine teen, of misschien tussen je vierde en vijfde teen? Voel je het ook soms onder je voet, boven op een teen of aan de teentop? En merk je dat de pijn soms erger is dan anders? Als je een glazig plekje met een gevoelige donkere kern in het midden ziet, dan heb je waarschijnlijk een likdoorn. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een likdoorn tussen de tenen.

Meer lezen
Alles over ruitertenen: symptomen, oorzaak en behandeling
Voetenpijntjes Max Wohlgemuth Kitslaar Voetenpijntjes Max Wohlgemuth Kitslaar

Alles over ruitertenen: symptomen, oorzaak en behandeling

Heb je al eens gehoord van een ruiterteen? Dat is een teen die scheef staat, soms zelfs een beetje verstopt onder een andere teen of dubbelgevouwen. Meestal is het de kleine teen die onder zijn buurman schuift. Die teen draait zodanig dat je vaak op de zijkant van je nagelriem loopt, wat behoorlijk pijnlijk kan zijn en flinke eeltvorming kan veroorzaken. We leggen je graag uit wat dit inhoudt. Lees snel verder en ontdek alles wat je moet weten over een ruiterteen.

Meer lezen
Alles wat je moet weten over Haglundse Exostose
Voetenpijntjes Max Wohlgemuth Kitslaar Voetenpijntjes Max Wohlgemuth Kitslaar

Alles wat je moet weten over Haglundse Exostose

Voel je een pijnlijke, harde bult aan de achterkant van je hiel, die ook wat rood ziet? Dan heb je misschien last van Haglundse exostose. Even in normale mensentaal: als je hiel vaak onder druk staat, kan het bot daar dikker worden en ontstaat er een bult. Dit zie je vaak bij het hielbeen, waar de achillespees zit. En dit kan pijnklachten geven. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over deze pijnlijke pijn aan de achterkant van je hiel.

Meer lezen
Hoe verwijder je een eksteroog?
Voetenpijntjes Max Wohlgemuth Kitslaar Voetenpijntjes Max Wohlgemuth Kitslaar

Hoe verwijder je een eksteroog?

Heb je last van een eksteroog? Dit vervelende voetkwaaltje – ook wel een likdoorn genoemd, komt door te veel druk of wrijving op je voet. Het probleem zit ‘m vaak in een paar knellende schoenen of die hoge hakken die eigenlijk net niet lekker zitten. In deze blogpost vertellen we je alles over eksterogen: wat ze zijn, hoe ze ontstaan, en natuurlijk: hoe je een eksteroog verwijdert.

Meer lezen
Rusten met hielspoor: is het echt nodig?
Voetenpijntjes Max Wohlgemuth Kitslaar Voetenpijntjes Max Wohlgemuth Kitslaar

Rusten met hielspoor: is het echt nodig?

Je trekt je wandelschoenen aan, klaar om de dag energiek te beginnen met een lekkere ochtendwandeling. Maar dan, plotseling, een scherpe pijn in je hiel - alsof je op een legoblokje bent gaan staan.. Au! Dat is hielspoor. Een vervelende pijn die vooral bij mensen van boven de veertig voorkomt. Hoe ontstaat het en hoe kom je er weer vanaf? En is rusten met hielspoor eigenlijk echt nodig? Je leest het hieronder.

Meer lezen
 
  • Loperswol voorkomt blaren, likdoorns, traumanagels en pijn door een knobbelteen of hielspoor tijdens het lopen. Of je nou een pelgrimstocht doet, de Vierdaagse of een dagtocht: met Loperswol doe je je voeten en tenen een groot plezier.

  • Loperswol werkt perfect tijdens lange wandelingen, maar net zo goed tijdens het hardlopen, voetballen, wielrennen, of basketballen. Zelfs tijdens een lang dagje shoppen. Eigenlijk in alle situaties waarin je schoenen kunnen gaan knellen of schuren, met blaren, likdoorns, hielspoor en andere ellende aan je voeten tot gevolg.

  • Schapenwol, en zeker wol van het Texelaarschaap en het Friese melkschaap bevat wolvet, ofwel lanoline. Daardoor werkt wol zo:

    > Wol houdt je droog
    > Wol houdt je koel als het warm is, en warm als het koud is
    > Wol is zacht
    > Wol voorkomt stinkvoeten

    Allemaal eigenschappen waardoor een zakje Loperswol een onmisbare vriend is tijdens het lopen. Ook omdat wol bijna niets weegt en je rugzak dus niet zwaarder maakt.

  • Meestal werkt het het beste om een pluk wol direct op de huid te leggen, met een sok eroverheen. Deze tekeningen geven je een idee. Maar geen enkele voet is hetzelfde. Pas de wol dus naar eigen inzicht ook op andere plekken toe, bijvoorbeeld in de hiel van je schoen. Speel ook met de hoeveelheid. Zonder er een studie van te hoeven maken, merk je snel genoeg wat voor jou het beste werkt.

  • Onbewerkte wol komt direct van het schaap en is daardoor vetter dan gewassen wol. Daarbij heeft wol van het Texelaarschaap een opvallend hoog gehalte aan wolvet. Om te voorkomen dat dit wolvet afgeeft op andere plekken dan je voet (de inhoud van je rugzak of je kleding) is het raadzaam om de loopwol in het zakje te bewaren. We hebben niet voor niets voor een hersluitbaar zakje gekozen. Zo blijft de wol ook droog. Leg het zakje daarnaast niet direct in de zon, om te voorkomen dat het van binnen gaat "zweten" en nat wordt.

  • Eén zakje schapenwol is meestal voldoende voor een tocht van een dag of tien. Maar omdat geen enkele voet hetzelfde is, is dit uiteraard afhankelijk van je voeten én van de omstandigheden. Als je een gevoelige huid hebt, of vaak last hebt van likdoorns, dan gebruik je natuurlijk meer dan iemand die daar geen last van heeft.

  • Over het algemeen behoudt een pluk wol zo’n twee dagen zijn werking. Dan is het wolvet opgenomen door je huid en is de wol dusdanig vervilt dat het zijn zachtheid en verende werking verliest. Je doet er dan goed aan om de wol te vervangen door een verse pluk.

  • Omdat deze schapenwol een natuurlijk en onbewerkt product is, is een pluk wol biologisch afbreekbaar en dus geschikt om na gebruik gewoon weg te gooien. Schapen verliezen zelf ook voortdurend plukjes wol, die op de aarde terechtkomen en worden afgebroken.

  • Je kunt je zakje Loperswol afrekenen met credit card of met Bancontact. Of met iDeal als je een Nederlandse bankrekening hebt.

  • Ja. We sturen je zakje Loperswol gewoon in een envelop die door de brievenbus kan. Je hoeft dus niet thuis te blijven voor een koerier.

  • Binnen een paar werkdagen ontvang je de envelop met je zakje wol met een gebruiksaanwijzing in de brievenbus. Tenzij de postbodes staken natuurlijk.

  • Ja, behalve binnen België verzenden we voor dezelfde prijs ook naar de meeste andere Europese landen. Afhankelijk van de bestemming kan het dan wel iets langer duren voor je de Loperswol binnen hebt.

 

Staat je vraag er niet tussen?

Laat het ons weten, dan helpen we je verder.